Ungfågeln som drog till Lista

 

Jaktfalkungen ringmärktes 4 juli 2012 i västra Jämtlandsfjällen.  Foto: U. Falkdalen

Jaktfalkungen ringmärktes 4 juli 2012 i västra Jämtlandsfjällen. © U. Falkdalen

Det här är den jaktfalkunge som flyttade till Lista under vintern. Ungen ringmärktes den 4 juli 2012 i västra Jämtlandsfjällen. Det var en hona som hade ett kullsyskon, en hanne. Denna hona fick enbart en vanlig ring medan hannen även fick en lila färgring.  Reviret där de märktes har kodnamnet ”Tor”. Båda ungarna var i prima form vid märkningstillfället.

Ungfågeln sågs under mellandagarna (no: romjula) i närheten av Lista fuglestasjon i Norge och blev fotograferad i januari av flera fotografer. Den var inte svår att komma nära och det spekuleras i om den var utsvulten eller sjuk. På Lista fuglestasjons hemsida finns mer information.

Ungfågeln fotograferad i januari 2013.

Ungfågeln fotograferad i januari 2013. © Geir Birkeland